АПИ: Има достатъчно годишни винетки в търговската мрежа

В медиите излезе информация, че има участъци, където не могат да се намерят вече задължителните стикери за пътуване извън града

АПИ: Има достатъчно годишни винетки в търговската мрежа
776 ~ 1 мин. четене

Близо 1.7 млн. бр. годишни винетки за леки автомобили има в търговската мрежа. За различните видове и категории превозни средства има общо 3.2 млн. бр. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ по повод излезли публикации в медиите, че в много пътни участъци не могат да се открият винетки три дни, след като са задължителни за пътуване извън града.

АПИ припомня, че стикери се продават в над 3 000 разпространителски пункта. От тях 372 бр. са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.

Пълният списък на пунктовете за продажба на винетки е публикуван на интернет страницата на АПИ: http://www.api.bg/files/1315/1697/9451/distributors_2018.pdf

Агенция „Пътна инфраструктура” апелира шофьорите, които не са успели да закупят нужния им винетен стикер да сигнализират  на e-mail: [email protected] .

От агенцията казват още, че през последните два дни са постъпили и изпълнени 3 заявки за годишни винетки за леки автомобили за три търговски обекта в столицата.      

За първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването й, т. е. ако шофьор си купи стикер например на 3 март 2018 г., то той ще важи до 2 март 2019 г. Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.

Подкрепи Economic.bg