АПИ: През почивните дни се очакват дъжд и сняг

Възможни са виелици и снегонавявания от бурен североизточен вятър

АПИ: През почивните дни се очакват дъжд и сняг

Снимка: Economic.bg

904 ~ 1 мин. четене

През почивните дни се очаква влошаване на времето и силни ветрове в Западна и Североизточна България, предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура". Прогнозата на метеоролозите е, че в нощта на събота срещу неделя в тези части от страната и във високопланинските райони дъждът ще преминава в сняг.

Възможни са виелици и снегонавявания от бурен североизточен вятър. Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. В готовност за поддържане на републиканските пътища са около 3000 машини.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Екипът на Economic.bg също ще предоставя актуалната информация за състоянието на пътищата в България в своята нова рубрика "Трафик".

Подкрепи Economic.bg