АПИ реши да съдейства на БСП за проверката на магистралите

Поканили сме БСП да покажат техните специалисти, които заедно с нашите да намерят начин за извършване на проверката, уточни Глосов

АПИ реши да съдейства на БСП за проверката на магистралите
Поканили сме БСП да покажат техните специалисти, които заедно с нашите да намерят начин за извършване на проверка на пътищата. Това заяви председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Светослав Глосов по повод внесения сигнал на депутати от левицата с искане за независима експертиза на пътищата в България. 

Припомняме, че в средата на месец ноември председателят на БСП Корнелия Нинова, заедно с представители на левицата, внесоха 79 подписа в Агенция „Пътна инфраструктура“ с искане за провеждане на независима проверка на състоянието на магистралите. Това се случва за втори път – седмица по-рано Елена Йончев, Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов внесоха искане независима европейска лаборатория да провери определени участъци от магистралите, които са строени през последните пет години. При внасяне на подписите в деловодството на Пътната агенция никои от управата не се появи и не коментира исканията на левицата.

"В писмото, което ние сме направили като отговор на писмото на БСП сме посочили нормативната база, действаща към момента, която тези депутати са приели преди време. Предвид медийния интерес на целия този проблем, ние сме ги поканили да покажат техни специалисти, които заедно с нашите да намерят начин за извършване на такава проверка", каза инж. Глосов. 

Той уточни, че от АПИ са дали съгласието си за проверката и са предложили да се направи работна група със специалисти от Агенцията и такива, предложени от БСП.

По думите му 16-те пътните участъци, за които от БСП искат проверка, само 4 са били ремонтирани в последните 5 години. Участъците по магистрала "Хемус", които посочват от левицата, са построени преди повече от 30 г. и не са ремонтирани, допълни той.
Коментари: 0