АПИ започва ремонт на пътя между Берковица и Монтана

Отсечката е 7.7 км, а инвестицията за нея е в размер на над 5.3 млн. лв.

АПИ започва ремонт на пътя между Берковица и Монтана

Снимка: Economic.bg

Ремонтът на второкласния път II-81 между Берковица и Монтана започва утре, 14 август. Дейностите ще се извършват в участък с дължина 7.7 км, между селата Боровци и Благово (от км 86+289 до км  94+000). Основният ремонт ще бъде изпълнен от „ВДХ“ АД.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще плати 5.3 млн. лв. с ДДС на изпълнителя, като средствата са по Програмата Интеррег V-A Румъния - България 2014-2020, чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет и е част от проект „Долж - Монтана: Съвместни стъпки за по-добра свързаност“.

Второкласният път е основна комуникация на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом.

Строителният надзор ще осъществи от Обединение „Пътконсулт Инженерингс“ ДЗЗД, в което участват: „Консулт Инженерингс“ ЕООД и „Пътконсулт 2000“ ЕООД, по договор за 114 270 лв. с ДДС. Авторският надзор ще е на „Рутекс“ ООД. Техният договор е за 3 890,40 лв. с ДДС.

Коментари: 0