Apple е обречена на $3 трлн. пазарна капитализация

Двама независими един от друг анализатори споделят оптимистичната прогноза

Apple е обречена на $3 трлн. пазарна капитализация

Снимка: Apple

1572 ~ 1 мин. четене

Пазарната капитализация на Apple може да достигне удивителните 3 трлн. долара, твърдят анализатори, цитирани от Bloomberg. Основните фактори, залегнали в прогнозата им, са свързани с планираното развитие в автомобилната сфера и високите очаквания за следващия iPhone.

Че Apple има потенциала да достигне този следващ крайъгълен камък, смятат както анализаторите от Citigroup, така и тези от Wedbush. Това би означавало почти 50% ръст в цената на акциите. Към момента пазарната капитализация на гиганта от Купертино варира около 2.05 трлн. долара и е най-ценната компания в света.

Разработването на Apple Car може да увеличи продажбите на компанията с 10-15% след 2024 г., пише в бележка в петък анализаторът на Citigrou Джим Сува. Според него до 2025 г. световният пазар на електрически превозни средства може да нарасне до комбинирания размер на тези на смартфони, компютри, таблети и носими устройства.

Анализаторът на Wedbush Даниел Айвс също вижда оценка от 3 трлн. долара на хоризонта пред Apple. В бележка от сряда той определи неотдавнашните намаления на акциите като „златна възможност за закупуване“. Също така очаква предстоящият iPhone 13 да се донесе значителна промяна, включително защото данните за веригата на доставки подсказват за по-високи нива на производство, отколкото за предишното поколение.

Акциите на Apple са се понижили с около 15%, откакто достигнаха рекордно високо ниво в края на януари.

Коментари: 0