Apple е все по-близо да стане първата трилионна компания

Пазарната капитализация на компанията мина 900 млрд. долара

Apple е все по-близо да стане първата трилионна компания
Американският гигант Apple е все по-близо до това да стане първата компания за 1 трилион долара. След отварянето на американските борси днес в предварителната търговия цената на акциите достигна рекордните 175.12 долара, а капитализацията на гиганта удари 902 млрд. долара, пише MarketInsider. 

Най-скъпо оценената в света компания има все по-реален шанс да стане първата в историята, достигнала 1 трилион долара пазарна капитализация, ако повиши цената за акция с 20 долара и тя стане 193.60 долара. 

Близо час след отварянето на фондовите борси цената все пак  се понижи до 174 долара, но към момента отново е тръгнала нагоре. 

Всичко това се случва ден, след като компанията от Купертино изнесе тримесечните си финансови резултати и определено изненада анализаторите с ръст на нетната печалба от милиард долара. Това, от своя страна, смекчи страховете от проблемното производство на iPhone X и провокира прогнози за рекордно следващо тримесечие. 

Както Economic.bg писа, изпълнителният директор на Apple Тим Кук каза, че „това ще е най-добрият празничен сезон“ за компанията. 

Apple регистрира продажби за четвъртото тримесечие на обща стойност 52 млрд. долара, като повече от половината от тях е дължат на iPhone. Печалбата нарасна до 10.71 млрд. долара, надхвърляйки очакванията от 9.7 млрд. 

Силните резултати на Apple доведоха до логичен ръст на цената на акциите, който след няколко часа търговия беше 3%. Така най-високо оценената компания в света затвори при стойности, близки до 900 млрд. долара пазарна оценка.  

Коментари: 0