Apple инвестира 200 млн. долара в производителя на дисплеи за iPhone

Corning прави закаленото стъкло, известно като Gorilla Glass, за първия модел iPhone

Apple инвестира 200 млн. долара в производителя на дисплеи за iPhone

Apple инвестира 200 млн. долара в един от своите водещи доставчици - производителя на стъкло и керамика Corning.

Финансирането идва от новия фонд на компанията от Купертино Advanced Manufacturing Fund, а това е първата му инвестиция. Според изявлението на Apple, средствата ще отидат за отдела по изследвания и развитие, за обработката на стъкло и за оборудване на Corning.

Компанията е партньор на Apple в последните 10 години и производител на закаленото стъкло, известно като Gorilla Glass, за първия модел iPhone.

Партньорството обаче не винаги е вървяло гладко, пише Бизнесинсайдър. През 2014 г. Apple обмисля да работи  компания, която прави синтетични екрани от сапфирен кристал, но в моделите iPhone 6 и 6 Plus екраните отново са Gorilla Glass.

"Corning са чудесен пример за доставчик, който продължава да залага на иновации и са един от най-дългогодишните доставчици на Apple" заявява Джеф Уилямс, главен оперативен директор на технологичната компания.

Той допълва, че Corning разработват своите стъкла в САЩ, и че е горд от сътрудничеството на Apple с компанията.

Apple все още разполага с 800 млн. долара въвфонда си за инвестиции в американски компании. Целта на компанията е създаването на нови работни места в производствения сектор в страната и ръст на производството.

Главния изпълнителен директор и президент на Corning Уендъл П. Уийкс, който е договарял партньорството на фирмата си със самия Стив Джобс, обяви, че компанията му е създала почти 1000 работни места в САЩ. Според него с новото финансиране от Apple фабриката на компанията в Хародсбърг ще запази позицията си на глобален център за върхови постижения в технологиите за производство на стъкло.

Коментари: 0