Apple с първи сделки за филмови права

Компанията е подготвила $1 млрд. бюджет за филмово и тв съдържание

Apple с първи сделки за филмови права
464 ~ 1 мин. четене

Apple закупи правата за първите два филма, които ще предлага на абонати - те са анимационен и природонаучен документален филм, насочени към семейната аудитория. Още през юни Блумбърг съобщи, че Apple е в преговори да купи филм от ирландското анимационно студио Cartoon Saloon, известно с "The Breadwinner". В понеделник съоснователят на Cartoon Saloon Том Мур потвърди сделката в профила си в Twitter.

По анимацията "Wolfwalkers" все още се работи, а Cartoon Saloon все още има открити работни места за проекта.

Концептуален трейлър на филма показва историята на младо момиче, чийто баща е ловец на вълци. Момичето идва в Ирландия и се сприятелява с диво момиче и се "трансформира в това, което баща й е натоварен да унищожи".

Вторият - научнопопулярният "The Elephant Queen", вече е завършен и премиерата му бе в Торонто тази събота. Филмът проследява историята на слоница на име Атина, която трябва да се грижи за стадото си, принудено да напусне своето местообитание. Наративът се води от актьора Чуетел Еджиофор, от "12 години в робство".

Амбициите на Apple да влезе в бизнеса с видео съдържание са амбициозни, като компанията е отделила бюджет от 1 млрд. долара за закупуване правата на оригинално съдържание - телевизионни предавания и филми.

Коментари: 0