Apple получи патент за сгъваем смартфон

Компанията може би разглежда идеята за следващото поколение iPhone

Apple получи патент за сгъваем смартфон
Автор: Александра Сотирова

Apple е патентовала технология, която позволява да се създаде сгъваем смартфон. Заявката към Патентното ведомство и търговските марки на САЩ е изпратена през август, а одобреният документ е върнат на компанията преди дни, съобщава технологичният портал BGR.

По информация на изданието устройството ще може да се сгъва без да се увреждат корпусът. За да се случи това смартфонът трябва да бъде оборудван с два панела, всеки от който да може да играе ролята на дисплей. Гъвкавостта на устройството осигурява наличието на въглеродни нанотръби.

Apple може би разглежда идеята за следващото поколение iPhone да бъде с гъвкав корпус. Но одобреният патент не означава задължително това, а само че един от инженерите на Apple има добра идея, която си струва да бъде защитена. Но когато едно и също понятие се появява отново и отново в различни патенти, трябва да се предположи, че Apple е сериозна в това как да стигне до сгъваем iPhone. Почти сигурно е, че другата година Apple няма да пусне сгъваем iPhone, въпреки че трябва подобаващо да отбележи 10-годишнина на своята марка телефони.

Още преди година се заговори за гъвкав самртфон от Apple, но тогава компанията беше получила само патент за идеята, но не и за начина на производство на такова устройство. Тогава технологичният гигант от Купертино коментира, че „гъвкавите електронни устройства могат да са по-устойчиви на щети по време на изпускане, защото могат да се огъват или деформират докато абсорбират удара“.Apple има и други патенти за гъвкави устройства, които не е превърнала в реалност. Такъв например е патента за умен часовник с дисплей, който е извит около корпуса му.

Коментари: 0