Apple разработва 4-инчов дамски iPhone

Очаква се моделът да се появи на пазара през втората половина на 2015 г.

Apple разработва 4-инчов дамски iPhone
Автор: Божидара Иванова
Технологичният гигант Apple разработва достъпен 4-инчов iPhone, насочен към женската аудитория, пише изданието "G for Games".

Очаква се моделът да се появи на пазара през втората половина на 2015 г. Изданието допълва още, че мотивацията на компанията за подобна разработка идва от възприемането, че жените предпочитат малки устройства, тъй като са по-удобни и практични.

Apple планира от следващата година да прекрати производството и доставките на iPhone 5C, поради слабия интерес към модела.  По този начин в продуктовата гама на компанията ще остане само един 4-инчов модел - iPhone 5s.

Много вероятно е ит гигантът да разработи нов модел, който да се базира на успешно пласирания на пазара iPhone 5s, за да запази присъствието си в сегмента на малките смартфони с актуално устройство.

Припомняме, че смартфонът iPhone 5c излезе на пазара през есента на 2013 г. като по-достъпно предложение за младежката аудитория на компанията.  Продажбите на смартфона обаче не оправдаха очакванията на производителите. Интересът към модела намаля още повече с пускането на двата нови модела на Apple - iPhone 6 и iPhone 6 Plus. 
Коментари: 0