Apple спира производството на безжични рутери

Компанията се съсредоточава продуктите, които генерират печалби

Apple спира производството на безжични рутери
332 ~ 1 мин. четене

Американската компания Apple Inc. затвори подразделението, което бе насочена в разработката на безжични рутери, съобщава от Bloomberg. Според източници, подобен ход Apple говори за това, че компанията продължава да се съсредоточава само върху тези потребителски продукти, които генерират печалби.

Apple е насочила инженерите от разделението в други отдели. Безжичните рутери, които струват 99 долара, 199 долара и 299 долара съставляват малка част от приходите на Apple и са част от категорията на компанията "други продукти" във финансовите отчети. Категорията, която включва Apple Watch и Apple TV генерира 11.1 млрд. през фискалната 2016 г.

Безжичните рутери на Apple в миналото изоставаха от тези на компании като D-Link Corp., Netgear Inc. и Belkin International Inc., които побързаха да приемат нови стандарти. Компанията тогава се фокусира повече върху интегрирането на контрола на своите устройства в своята компютърна операционна система и промишлен дизайн.

Фирмата не беше актуализирала своята линия рутери AirPods през 2013 г. Решението на Apple да напусне бизнеса може да бъде от голяма полза за другите създатели на безжични рутери.

Подкрепи Economic.bg