Aurubis AG придобива белгийско-испанската Metallo Group

Цената на сделката е 380 млн. евро

Aurubis AG придобива белгийско-испанската Metallo Group

Фабриката в Белгия

Aurubis AG подписа споразумение за придобиването на белгийско-испанската Metallo Group, за да продължи активно да следва стратегията си за рециклиране. Metallo Holdings е собственост на фондове, управлявани от TowerBrook Capital Partners, водещ трансатлантически инвестиционен посредник. 

Metallo е компания за рециклиране и рафиниране, която е специализирана в оползотворяването на цветни метали от материали за рециклиране с по-ниско съдържание на метали. Компанията има около 530 служители в Белгия и Испания. През финансовата 2018 година генерира приходи от около 1 млрд. евро. 

Договорът за покупка на акции предвижда покупна цена от 380 млн. евро, която ще бъде финансирана без увеличение на капитала.

Придобиването на Metallo с нейния атрактивен потенциал за растеж укрепва портфейла на Aurubis, особено в ключовите метали мед, никел, калай, цинк и олово. Metallo Group допълва инвестиционния проект Future Complex Metallurgy (FCM), с който Aurubis ще обработва по-голям обем сложни суровини.

Бизнес моделът на Metallo "нулеви отпадъци" има за цел да обработи всички използвани материали в ценни и продаваеми продукти и по този начин да допринесе значително за икономиката на рециклирането. Това ще увеличи приноса на Aurubis към устойчивостта, казват от компанията.

Metallo Belgium, базирана в Берсе, е основана през 1919 година. Още през 60-те години компанията разработва процеси за рециклиране на мед, калай и олово от по-сложни суровини с ниско съдържание на метал и насърчава иновациите и инвестициите в устойчиви технологии и стратегии за нулеви отпадъци. Metallo Испания, преди това Elmet, е основана през 1991 г. в Беранго (провинция Бискай).
Коментари: 0