Австралийско летище е първото, което приема плащания в bitcoin

Австралийско летище е първото, което приема плащания в bitcoin

Снимка: Pixabay

732 ~ 1 мин. четене
Това са само виртуални пари, които, в зависимост от ваша гледна точка, са или бъдещето на всички транзакции, или непробиваема концепция, разбрана само от няколко уебмайстори.

Но Bitcoin, крипто-валутата, която през последните месеци редовно присъства в новинарските заглавия, направи по-нататъшна стъпка към широкото си използване на тази седмица с новината, че ще бъде приемана на едно от най-големите летища в Австралия.
Летище Бризбейн ще се превърне в първия авиационен център на планетата, който ще приема Bitcoin, както и подбор от други виртуални валути, включително Dash, Steem, Litecoin и Ethereum, след подписване на споразумение с туристическата компания TravelbyBit Australia, съобщава "Телеграф".

Това ще позволи на пътниците, които кацат и излитат от столицата на Куинсланд да плащат, използвайки само виртуални пари в магазините, баровете и ресторантите на летището.

Този ход е важна стъпка към бъдещето, смята Роел Хелмънс, генерален мениджър по стратегическо планиране и развитие на летището.

"Много хора по света са направили пари, инвестирайки в криптовалути, и много от тези хора пътуват в чужбина", каза той пред Travelmole. "Така че има смисъл да предлагаме изживявания срещу цифровата валута на нашите терминали."

Австралия е сред страните, оказали се възприемчиви към употребата на Bitcoin.

В бюджетна декларацията от юли миналата година бе заявено, че криптовалутите ще бъдат третирани като парична единица.
Подкрепи Economic.bg