82 авиокомпании предлагат Wi-Fi на борда

Вече има технологии, които предоставят бърз интернет на височина от 10 000 метра, дори по-евтино, отколкото на земята

82 авиокомпании предлагат Wi-Fi на борда

В началото на 2018 г. вече има 82 авиокомпании по света, които предоставят Wi-Fi на борда на самолетите си. Техният брой за последната година се е увеличил с 15%. Това показват данните на компанията Routehappy, специализирана в предоставянето на информация за пътниците в самолета. 

Според годишния доклад на Routehappy, една година по-рано превозвачите, предоставящи интернет по време на полет са 70, което е 12 по-малко от сега. Според експертите, цената на модерното оборудване за разпространение на Wi-Fi е намаляла значително. Сега тя е достъпна и за малки превозвачи. В същото време много авиокомпании започнаха да модернизират системите си в полза на високоскоростния интернет.

От Routehappy отбелязват, че въздушните превозвачи бързо се отдалечават от старите Wi-Fi системи. В момента вече съществуват технологии, които позволяват да предоставят бърз интернет на височина от 10 000 метра, дори по-евтино, отколкото на земята.

Така че, Delta Airlines, American Airlines и Emirates са лидерите сред авиокомпаниите по отношение на качеството на връзките. Трима превозвачи - Icelandair, Southwest, Virgin Atlantic - предлагат Wi-Fi за всички полети. Редица компании - Air Europa, Etihad, Eurowings, EVA Air, Iberia, Kuwait, Lufthansa, SAS, Scoot, United предлагат интернет само на дълги полети.

Коментари: 0