Автомобилна компания има интерес към индустриалната зона в Стара Загора

Основният терен ще се намира в кв. „Зора“ и ще е 100 дка

Автомобилна компания има интерес към индустриалната зона в Стара Загора
2723 ~ 1 мин. четене

Инвеститор от автомобилния бранш вече е заявил сериозен интерес към индустриалната зона в Стара Загора. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов при подписването на Меморандум за сътрудничество между Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Община Стара Загора

„Преди няколко месеца поехме ангажимент да реализираме Индустриална зона в Стара Загора. Заедно с местната власт работим ръка за ръка и съм сигурен, че тук ще изградим една от най-модерните и успешни индустриални зони в страната“, каза той. Стара Загора предлага на НКИЗ за индустриални цели един основен терен от 100 дка плюс още 15 дка допълнителна площ, като теренът се намира в кв. „Зора“.

Икономическият министър подчерта, че на базата на подписания меморандум, НКИЗ и общината ще могат да реализират „ад хок“ проект (за специални цени) за индустриална зона при наличие на конкретен инвеститор за терена, свързан с неговото бързо развитие, както и с изграждане на необходимата инфраструктура за целите на проекта на конкретния инвеститор.

Министър Караниколов коментира, че с подписания Меморандум НКИЗ разширява портфолиото си от терени, които да предлага на потенциалните инвеститори. По думите му целта е да бъдат създадени условия за интензивна комуникация между страните, обмяна на опит и добри практики. Трябва да бъде и постигнат информационен обмен за бъдещи проекти и програми, както и за реализиране на съвместни действия в посока изграждане и управление на индустриални паркове и привличане на инвестиции.

Подкрепи Economic.bg