Българи представят светлинно шоу върху три от най-известните сгради в Берлин

Това ще се случи по време на \"Фестивал на светлините\" 2018

Българи представят светлинно шоу върху три от най-известните сгради в Берлин
1044 ~ 1 мин. четене

Три от най-емблематичните сгради в Берлин ще бъдат преобразени с три светлинни спектакъла в рамките на "Фестивал на светлините" 2018. Това са Бранденбургската врата, телевизионната кула и Германският исторически музей. 

Българската компания MP-Studio ще направи единственото 3D mapping шоу, което ще промени облика на Бранденбургската врата. Красивият монумент ще се превърне в портал, свързващ световните култури чрез музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят. Пътешествието из цялата планета ще бъде посветено на многоликостта на Берлин. 

Българите са финалисти в категория "Нека да създадем по-добро бъдеще" и са избрани да създадат специална продукция по случай 70-та годишнина от създаването на Израел. Те, заедно с още 18 студиа от 7 европейски държави, ще представят творбите си върху 368-метровата телевизионна кула, която е най-високата структура в града. Победителите ще станат ясни след гласуване на жури и публика, което ще е отворено след 5-ти октомври. 

Фестивалът на светлините в Берлин ще се проведе в дните между 5-14 октомври. Конкурсът се провежда от 2015 г., а българското студио е двукратен шампион в изданията през 2015 и 2016 г. 

Подкрепи Economic.bg