България и Китай задълбочават сътрудничеството си в областта на земеделието

Това бе основна тема на срещата между Бойко Борисов и китайският министър на земеделието Хан Чанфу

България и Китай задълбочават сътрудничеството си в областта на земеделието
572 ~ 1 мин. четене

България и Китай ще задълбочат сътрудничеството в областта на земеделието. Това стана ясно след среща на министър-председателя Бойко Борисов и министъра на земеделието и въпросите на селските райони на Китай Хан Чанфу.

По време на предстоящата среща на лидерите от страните от Централна и Източна Европа и от Китай в началото на юли в София се очакват конкретни договорености между двете страни, стана ясно от разговора между Борисов и Чанфу. 

Двамата бяха единодушни, че се наблюдава активизиране на двустранните отношения в областта на земеделието през последните години. Като пример за по-тясното сътрудничество министър-председателят посочи подписания миналата година протокол между българското Министерство на земеделието, храните и горите и Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на Китайската народна република. Като успешна беше определена и работата на откритите Логистичен център 16+1 и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти в Пловдив.

„Вашите добри отношения с президента и с премиера на Китай спомагат за развитието на двустранните отношения“, заяви министър Хан Чанфу и изрази надежда, че българското правителство ще продължи да стимулира проектите по инициативата 16+1.

Премиерът Бойко Борисов благодари на министъра за организирането и провеждането на издирвателната акция за алпиниста Боян Петров.

Коментари: 0