България открива визови центрове в Индия

Интересът към България като туристическа дестинация е особено засилен след снимките на филми от Боливуд в София

България открива визови центрове в Индия
1332 ~ 1 мин. четене

15 български визови центъра ще бъдат открити в Индия през март в услуга на индийските туристи, които искат да посетят нашата страна. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева след срещата си с индийския си колега Сушма Сварадж, която е на работно посещение у нас.

Интересът към България като туристическа дестинация е особено засилен след снимките на филми от Боливуд в София - увеличението е с 25 на сто, отбеляза Захариева. Тя изрази радостта си от посещението у нас на политик като Сварадж, която е пример за много млади жени в Индия.

По време на разговора между двете делегации Захариева и Сварадж са се договорили за конкретно сътрудничество в много области като икономика, наука, образование, селско стопанство, стана ясно от изявленията им пред журналистите.

Министърът припомни, че през 2018 г. търговията между двете страни се е увеличила с 22 на сто в сравнение с 2017 г.

Екатерина Захариева и Сушма Сварадж са единодушни, че икономическото сътрудничество между двете страни и сега е добро, но може да се направи още много - с откриване на директна въздушна линия в бъдеще например.

Подкрепи Economic.bg