Българска IT фирма разкрива над 1000 нови работни места

„Булпрос консултинг“ инвестира над 3 млн. лв през следващите 3 години

Българска IT фирма разкрива над 1000 нови работни места

Снимка: Стоян Йотов

Автор: Илия Лазаров

Българската технологична компания „Булпрос консултинг“ инвестира 3 млн. лв. в разширяване на дейността си. През следващите 3 години фирмата ще разкрие 1058 нови работни места, предаде репортер на Economic.bg.

„Булпрос консултинг“ се съсредоточава върху IT технологиите, обслужването на клиенти, обработването на големи масиви от данни и разработването на собствени продукти.

Голяма част от новоназначените служители ще са висококвалифицирани специалисти в областта на информационните технологии. Те ще създават продукти и предоставят услуги с висока добавена стойност.

Компанията заема престижната 12-а позиция в класацията на Deloitte за 50-те най-бързо развиващи се компании в Централна и Източна Европа за 2015 г.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски връчи на компанията сертификат „Клас А“ по Закона за насърчаване на инвестициите.

„Радвам се, че връчвам сертификат на една бързоразвиваща се българска компания в сферата на услугите. Предимствата за инвестиции в България се оценяват както от международни, така и от български компании“, заяви Лукарски.

„Надявам се все повече български фирми да се възползват от стимулите, които предоставя Законът за насърчаване на инвестициите и все повече български компании да бъдат включвани в престижни международни бизнес класации“, добави министърът.

„Аутсорсингът е една от най-бързо развиващите се индустрии, а страната ни заема водещо място в тази дейност. Преди 6 г. избрахме точно България, защото тук има достатъчно кадри и добра икономическа среда за развитието на бизнеса“, посочи Йордан Гинев, управляващ съдружник и оперативен мениджър на „Булпрос консултинг“.

Коментари: 0