Българските предложения по пакета „Мобилност“ ще се гласуват в пленарна зала

Общо 1126 предложения продължават за гласуване на следващ етап

Българските предложения по пакета „Мобилност“ ще се гласуват в пленарна зала
740 ~ 1 мин. четене

От внесените 1224 предложения за изменения по пакет „Мобилност“, 1126 продължават за гласуване в пленарна зала. Това става ясно, след като преди минути приключи заседанието на транспортната комисия в Европейския парламент по спорния пакет.

„Хубавото е, че сред тези 1126 са и внесените от нас предложения“, заяви евродепутатът Петър Курумбашев. Той обясни, че в Комисията по транспорт всяко предложение трябва да събере 1/3 гласове, за да може да отиде за гласуване в пленарна зала. Курумбашев добави, че българските предложения събират по-малко гласове, отколкото предложенията на отсрещната страна, но са с повече от 1/3 гласове, което им позволява да отидат в пленарна зала. 

Утре ще се проведе т.нар. „Председателски съвет (заседание на лидерите на различните политически групи), в рамките на който ще се реши дали пакетът "Мобилност" ще бъде гласуван в пленарна зала.

„Интересно ми е как точно ще бъдат гласувани 1126 изменения в пленарна зала и какво послание ще излъчим по отношение на европейската солидарност и начина на вземане на решения в тази институция няколко седмици преди изборите за Европейски парламент“, коментира още той. 

Коментари: 0