Банско е зимният курорт с най-достъпни цени в Европа

Седмична почивка за семейство от четири човека излиза 3500 лева, изчислиха от TripAdvisor

Банско е зимният курорт с най-достъпни цени в Европа
И тази година Банско е на първо място в класацията на най-достъпните европейски курорти, изготвена от туристическия сайт TripAdvisor. 

Експертите са изчислили, че седмична почивка за семейство от четири човека излиза 3500 лева. В тази цифра влизат настаняване в хотел, ски карти, екипировка под наем, уроци с инструктор и вечеря с напитки. 

На второ място в списъка е руския курорт Сочи (4 500 лв), следван от немския Берхтесгаден (5 250). 

В другите дестинации в Топ 10 цените са над 5 700 лв. 

Авторите на проучването отбелязват, че Източна Европа като цяло тази година предлага най-атрактивни цени за любителите на ски ваканциите. 

Банско не само запазва лидерството си, но е подготвил и приятна изненада за посетителите - цената за едноседмична почивка е паднала с близо 1 000 лв. в сравнение с миналата година, пише БГНЕС. 

В рейтинга на страните на първо място е Андора с три от десетте най-достъпни като цени курорти.Най-скъп от всички 42 курорта, включени в класацията е швейцарския Цермат (13 270 лв). На практика в Швейцария се намират половината от десетте най-скъпи места за прекарване на зимната почивка, докато три от най-евтините са в Източна Европа - Банско, Сочи и Кранска Гора (Словения). Авторите на анкетата са изготвили проучването на база средна цена в 79 хотела на всеки един курорт в Европа от 15 декември тази година до 15 април 2016. 
Коментари: 0