БДЖ пусна билети за празниците през май

От днес са в предварителна продажба билети за влаковете между 1-3 и 6 май

БДЖ пусна билети за празниците през май

Снимка: БГНЕС

164 ~ 2 мин. четене

От 21-и април „Холдинг БДЖ” ЕАД въвежда предварителна продажба на билети и резервации за седящи места за всички категории бързи влакове по повод предстоящите майски празници. Това се въвежда заради удобството на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на празничните дни по повод Международния ден на труда (1-и май) и Гергьовден.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят празнични периоди. По този начин „Холдинг БДЖ” ЕАД дава възможност на клиентите да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервации за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 16 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната за периода от 21-и април до 6-и май.

Националният железопътен превозвач напомня, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз, лесен и модерен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява и възможност за визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител.

Билети могат да бъдат закупени онлайн за осемнадесет влака, движещи се по основните търговски направления. Това са:

- бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София – Пловдив – Бургас и обратно; София – Карлово – Бургас и обратно; Горна Оряховица – София и обратно; София – Горна Оряховица – Варна и обратно;

- бързите влакове по направленията: София – Благоевград и обратно; Пловдив – Варна и обратно; София – Варна и обратно;

- бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно и София – Пловдив – Бургас и обратно.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg