Behr-Hella Thermocontrol разширява производствената си и логистична база в България

Ще бъдат назначени допълнително около 150 работници

Behr-Hella Thermocontrol разширява производствената си и логистична база в България

Българското подразделение на немската Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) започва разширяването на своя завод в Икономическа зона „София-Божурище“. Началото на строителните работи на терен беше дадено още миналия месец, а по план те ще продължат до март идната година.

С тази стъпка компанията, която в последните години печели престижните награди на Българската агенция за инвестиции, Германо-българската индустриално-търговска камара и в. „Капитал“ за инвеститор на годината и бързо развиващ се бизнес, доказа, че следва дългосрочна стратегия в България на базата на сериозно успехи на подразделението на BHTC у нас.

Разширението ще бъде с 6480 м2. С него броят на производствените линии в BHTC България ще се удвои, а производственият капацитет ще нарасне с 80 процента. Предвижда се да бъдат назначени допълнително около 150 работници. В новата производствена зона ще се работи по нови проекти за настоящите клиенти на компанията.

Във връзка с мащабното начинание генералният мениджър на BHTC за България Мартин Ниланд сподели: „Става дума за проект от съществено значение за бизнеса ни в България, а и в Европа. Решението за него е взето след внимателен анализ на дългосрочните ни перспективи тук. И затова то е много важен атестат за постиженията на BHTC България. Ето защо използвам възможността да благодаря на целия екип за усилията, търпението и отдадеността към работата. Заедно успяхме да докажем, че в България работят професионалисти на световно ниво и че една инвестиция в страната определено си заслужава.“

Коментари: 0