Белгия връща ограниченията след скок на Covid случаите

Германските градове Берлин и Франкфурт въвеждат вечерен час

Белгия връща ограниченията след скок на Covid случаите

Снимка: БТА

Белгия ще затегне ограниченията срещу разпространението на коронавирус в края на седмицата, като ограничи групите до максимум четирима души в опит да спре рязкото нарастване на инфекциите с COVID-19. Новият премиер на страната Александър Де Кроо, който встъпи в длъжност преди пет дни, заяви на пресконференция, че е наясно, че белгийците са уморени от ограничения, но трябва да се придържат към правилата, за да избегнат нова блокада, предава Reuters.

Не повече от четирима души трябва да бъдат поканени у дома, да бъдат седнали на една маса в заведение или да се събират навън. Всички барове ще трябва да затворят в 23 ч българско време.

Миналата седмица тези рестрикции бяха въведени в белгийската столица Брюксел, а от петък мерките ще важат за цялата страна, по план - за срок от един месец.

Хората са уморени, знаем, но отново ще поискаме усилия за нашите деца - за да продължат да ходят на училище, за нашия бизнес - за да продължи да функционира и така хората да не губят работата си“, каза Ванденбрук.

Междувременно германските градове Берлин и Франкфурт обявиха, че въвеждат вечерен час и ограничават социалните контакти заради нарастването на броя на новозаразените с Covid-19. В Берлин повечето магазини, както и всички ресторанти и барове ще са затворени от 23 ч. до 6 ч. сутринта от събота поне до 31 октомври.

Коментари: 0