Bentley пуска специален модел за арабски шейхове

Majestic ще излезе в серия от 15 бройки

Bentley пуска специален модел за арабски шейхове

Снимка: Bentley

Автор: Божидара Иванова
Катарският дилър на Bentley Motors - компанията Аl Wajba подготвя специална версия на флагмана на марката Mulsane, предназначена за най-вече за арабски шейхове.

Автомобилът носи името Majestic и е посветен на традиционните ценности за клиентите на марката в арабския свят, а именно уважение към монархията и любов към семейството.

Компанията планира да пусне само 15 бройки от модела, като пет от тях вече са поръчани от клиенти в Катар, пише automedia. Колите ще бъдат в цвят "слонова кост" с контрастна тънка линия, преминаваща успоредно по каросерията. 

Majestic ще бъде оборудван с 21-цолови джанти Mulliner от лека сплав. Салонът е с елементи в бледо-кремови тонове от дърво и естествена кожа. Возещите се на задната седалка могат да се скрият със специална черна завеса. Колата е оборудвана и с хладилник за напитки с чаши, които са ръчна изработка. 

Техническите подробности за автомобила все още не са известни, но се очакват значителни промени от базовия модел. Bentley Mulsane се задвижва от 5,75-литров V8 двигател с мощност 512 к.с.
Коментари: 0