Бил Гейтс прогнозира кога ще се върнем към нормален живот

Той вижда надежда в лечението с антитела и масовото разпространение на ваксини

Бил Гейтс прогнозира кога ще се върнем към нормален живот

Снимка: БТА

Месеци наред хората се чудят кога животът ще се нормализира на фона на пандемията от коронавирус. Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс даде своята прогноза за Съединените щати, която до голяма степен важи и за останалата част от света. В интервю за NBC той сподели, че с обещаващи ваксини и лечения на хоризонта връщането на към нормалността може да се очаква до пролетта на 2021 г.

Положението конкретно в САЩ е обезпокоително. Понастоящем там има повече от 100 000 хоспитализирани души и общо над 13.93 милиона случая на заразени.

Следващите четири или пет месеца всъщност изглеждат доста мрачни“, коментира Гейтс, визирайки Съединените щати.

Надежда според него може да има, ако хората удвоят усилията си в спазването на противоепидемичните мерки – като по-малко социален контакт и носене на маски.

Подобряване на лечението с използването на моноклонални антитела например, както и въвеждането на „невероятни ваксини“ също ще помогнат.

Вече няколко ваксини са близо до одобрение за масово разпространение. Регулаторите във Великобритания вече дори направиха това с продукта на Pfizer. Поставянето на първите дози се очаква да стане още идната седмица.

Коментари: 0