Близо 1000 полета на „Луфтханза“ отменени и днес

Стачката на кабинния персонал продължава

Близо 1000 полета на „Луфтханза“ отменени и днес
184 ~ 1 мин. четене

Някои от днешните полети на „Луфтханза“ от София за Франкфурт и Мюнхен са отменени заради продължаващата стачка на кабинния персонал. Общо днес ще бъдат отменени близо хиляда полета от най-големите летища в Германия,с което ще бъдат засегнати повече от 100 хиляди пътници. 

„Луфтханза“ обеща нормализиране на графика от утре, но шефът на синдиката Николай Баублис не изключи продължаване на протестите. 

Днес ще бъде един от най-тежките дни за ръководството на компанията и пътниците, избрали да пътуват с нея, откакто преди седмица синдикатът на самолетните екипажи започна стачни действия.

В понеделник недоволните от размера на заплатите отхвърлиха предложението на мениджърите за еднократна премия от 3 хиляди евро на човек. Ръководството на „Луфтханза“ изрази готовност за компромис и за възрастта за ранно пенсиониране на пилотите, която е 55 години, но и това не омилостиви синдиката, който смята, че компанията може да си позволи да отдели повече ресурси за работниците си, след като наскоро увеличи прогнозната си печалба за тази година до близо 2 милиарда евро. Според работодателя обаче това е невъзможно, предвид силната конкуренция в бранша.

Подкрепи Economic.bg