BMW започва производството на електрическия iNEXT от 2021 г.

Компанията е трета в света по брой продадени електрифицирани возила

BMW започва производството на електрическия iNEXT от 2021 г.
1512 ~ 1 мин. четене
Автомобилният гигант BMW ще започне производството на изцяло електрическия си модел iNEXT в Динголфинг през 2021 г. Компанията вече произвежда девет електрифицирани модела, включително осем плъгин хибрида. Изцяло електрическият BMW i3 се прави в Лайпциг. През 2019 към него ще се присъедини електрическо MINI, а година по-късно и електрически BMW X3. 

В Динголфинг вече се произвеждат батерии и електромотори за хибридите на компанията. BMW Group инвестира над 100 милиона евро в съоръжения за производство на електрифицирани модели в завода в Динголфинг. 

Няколкостотин работници от завода вече са преквалифицирани в области, свързани с електрическата мобилност, като се очаква откриването и на нови позиции. За 2016 BMW е трети в света производител по брой продадени електрифицирани возила. 

Миналата година баварската компания е реализирала 62 000 плъгин автомобила, от които 25 500 изцяло електрически BMW i3. До 2025 г. компанията очаква между 15 и 25% от продажбите ѝ да бъдат съставени от електрически и плъгин модели
Подкрепи Economic.bg