Борислав Михайлов няма да подава оставка

Тя му бе поискана от правителството по-рано днес

Борислав Михайлов няма да подава оставка

Снимка: Facebook

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов заяви, че няма да подава оставка, предаде БНР. В базата в Бояна Михайлов е коментирал, че в петък от 14:30 часа има заседание на Изпълкома на БФС, след което той ще отговори на всички въпроси на медиите.

Припомняме, че оставката му бе поискана от правителството по-рано днес. Причината е срамната загуба с 0:6 при снощния мач с Англия и обвиненията в расизъм към българската публика. 

"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия", написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook. 

Заради недопустими реплики от страна на българските фенове, мачът беше спиран на два пъти, а световните медии отразиха случая мащабно.

Спортният министър Красен Кралев уточни, че по-късно ще има подробно становище по темата, а с икането на оставката, която по принцип кабинетът няма правомощия да иска, се прекратяват отношенията с БФС. 
Коментари: 0