Борисов: Да се разделят българските граждани е национална мерзост

Това написа премиерът във Facebook по повод Деня на Съединението

Борисов: Да се разделят българските граждани е национална мерзост

Снимка: МС

Във време на пандемия, когато целият свят е в тежка социална и икономическа криза, да се внушава, че у нас няма държава, да се подронва доверието в институциите и да се разделят българските граждани е национална мерзост. Това написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си във Facebook по повод Деня на Съединението.

„На българската държавност, градена и отстоявана поколения наред, не може да се маха с лека ръка, макар и свита в юмрук“, пише още той, отново напомняйки за излизането на президента Румен Радев сред протестиращите в един от първите дни на демонстрации срещу правителството. Тогава държавният глава пристъпи към тях с вдигната в юмрук ръка и ги подкрепи открито, заставайки срещу управляващите. 

Навръх Деня на Съединението Борисов пише още: 

За рестартирането на демокрацията е необходимо разбирателство, а не реваншизъм, защото, ако наистина ни е грижа за държавата, трябва да мислим не само за днешния, но и за утрешния ден.“

Според него смяната на един управляващ с друг не е достатъчна. „Затова предложих и конкретен план за рестарт. Кауза, около която си струва да се обединим. И която може да ни изведе от един труден момент“, пише още премиерът.

Целият му пост в социалната мрежа може да видите по-долу:

Коментари: 0