„Борисов да защити честта на ГЕРБ, като се кандидатира за президент“

Румен Радев, президент на България

„Борисов да защити честта на ГЕРБ, като се кандидатира за президент“

Снимка: Красимир Свраков

3548 ~ 2 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Време е Бойко Борисов да спре да използва партията си като щит и да защити честта ѝ, като се кандидатира за президент."

Това заяви на откриването на учебната година на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ президентът Румен Радев.

След всички изговорени приказки и предизвикателства това е логичният изход."

Той поздрави служебното правителство, че е „започнало да въвежда ред в хаоса“ в енергетиката, насаден от предишните управляващи и да обезврежда заложените от тях мини.

„Трябва да унищожим една по една олигархичните зависимости в енергийната ни система“, посочи Радев, добавяйки, че „не се меся в работата на нито един министър, но очаквам МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността на предстоящите избори. Грозното явление „купен вот“ няма място в една демократична държава. Странно е, че някои партии упорито се идентифицират с него“.

Относно предстоящите президентски избори Радев каза, че разчита на подкрепата на гражданите, които искат промяна и България да бъде нормална, демократична и свободна държава.

Същевременно по-късно днес инициативен комитет ще издигне Румен Радев и Илияна Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент на изборите на 14 ноември. Учредителното събрание ще започне в 18.00 ч. в Националния дворец на културата.

Радев обяви, че ще се кандидатира за втори мандат заедно с Илияна Йотова още преди 8 месеца – на 1 февруари.

„Издигането на кандидатурата, заявяването за втори мандат, само по себе си е политически проект, който може да обедини много българи. С г-жа Йотова очакваме, че ще бъдем заедно с българските социалисти, с хилядите хора от ляво, които са нашето политическо семейство, както и с всички почтени българи", заяви тогава Радев.

Подкрепи Economic.bg