Борисов е съгласен да не е премиер

Според Деница Сачева министър-председателят е готов да остане само лидер на партията

Борисов е съгласен да не е премиер

Снимка: МС

Автор: Economic.bg

На този етап името на бъдещия премиера не е известно. Г-н Борисов заяви, че е готов да се оттегли и да е само лидер на партията. Ще предложим на колегите от парламентарните групи вариант на правителство. Ако не приемат, ще очакваме Станислав Трифонов да предложи правителство. Това заяви социалният министър Деница Сачева в предаването „Лице в лице” по bTV.

Тя заяви, че предстои актуализация на бюджета и трябва да се реши дали извънредната епидемична обстановка ще продължи и след 30 април. "Мерките "80/20" и "60/40" ще продължат до 31 май", посочи Сачева и допълни, че те трябва да се финансират с европейски средства и заради това е много важно да има стабилно управление.

„Ние сме партията, която спечели тези избори. С голяма преднина пред нашите опоненти. Българските граждани не дават безусловно подкрепата си за останалите партии. За нас са гласували над 800 000 души, наша отговорност е да предложим правителство. Ще търсим подкрепа от парламентарно представените партии. Конкретни имена на този етап не са обсъждани, да се обявят резултатите, да се свика НС, в ГЕРБ има достатъчно личности, които могат да бъдат министри”, каза още Сачева.

По думите ѝ предсрочни избори ще доведат до нестабилност и безпаричие. „Политиката е отговорна работа, не е песни, не е скечове, не е концерти. Човек трябва да застане и да поеме тази отговорност. Вече е време вместо писане на текстове за песни и за скечове да пишем европейски проекти. Време е да видим партията на Станислав Трифонов каква експертиза има”, допълни тя.

Коментари: 0