Борисов на посещение в Китай със 7 министри

Премиерът ще участва в среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа

Борисов на посещение в Китай със 7 министри

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Четвъртата среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. 

Срещата, съпътствана от икономически форум, ще се проведе в гр. Суджоу, Китай, на 24 и 25 ноември. В програмата е предвидена и отделна среща на премиерите на 16-те страни, участващи във форума, с президента на КНР Си Дзинпин.

По време на посещението си в Шанхай, Суджоу и Пекин (22-27 ноември) министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера Ли Къцян и с кмета на Шанхай Ян Сюн.

В състава на правителствената делегация са включени вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Предвидено е и провеждането на конференция „Инвестирай в България. Разшири се в Европа“, организирана от Българската агенция за инвестиции (БАИ)

Коментари: 0