Борисов назначи нов зам.-министър на земеделието

Преди седмица премиерът уволни четирима чиновници, опитвайки се да тушира напрежението около изтребването на болните животни в Странджа

Борисов назначи нов зам.-министър на земеделието

Снимка: Пресцентър МЗХГ

656 ~ 1 мин. четене
Премиерът Бойко Борисов е назначил нов зам.-министър на земеделието,храните и горите. Янко Иванов поема поста, след като на 18 юли премиерът уволни четирима чиновници, опитвайки се да тушира напрежението около изтребването на болните от чума животни Странджа. Сред тях бе и бившият вече зам.-министър Цветан Димитров.

Янко Иванов е завършил ветеринарна медицина във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора, а по-късно работи като доцент в Централния научноизследователски ветеринарномедицински институт в София. Бил е генерален директор на Националната ветеринарно-медицинска служба към министерството, а по-късно става и регионален координатор за Балканите по проект за “Предотвратяване на пандемията от птичи грип”, финансиран от ФАО, ООН.

Решението на премиера за освобождаването от пост на четиримата чиновници дойде след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди, се казва в официално съобщение на Министерски съвет.
Подкрепи Economic.bg