Борисов обеща още 14 км от магистрала „Европа“ до края на 2021 г.

Предстои тази година да бъдат пуснати обществените поръчки за последните 16 км от аутобана

Борисов обеща още 14 км от магистрала „Европа“ до края на 2021 г.

Снимка: Бойко Борисов/Facebook

До края на годината ще бъде завършен участъкът на автомагистрала „Европа" от ГКПП „Калотина“ до Драгоман. Това ще спести часове при пътуванията между Сърбия и България и ще допринесе за подобряването на пътната безопасност. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на поредната си инспекция по строящия се аутобан. В профила му във Facebook дори бе пуснато специално подготвено видео от строежа на магистралата.

„В момента се работи по пътен подлез „Калотина“ при 2-ри км, по временния жп мост на 3-ти км, по надлез за мечки на 4-тия километър и по още три селскостопански подлеза“, обясни премиерът, който днес е придружаван от икономическия министър Лъчезар Богданов.

През ноември бе завършена предсрочно отсечката от Сливница до Драгоман, дълга 17 км и изградена изцяло с пари от държавата.

Третият участък от магистралата е от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента. Той е 16 км и ще преминава по ново трасе. „За него е изготвен техническият проект, тази година ще бъдат обявени обществените поръчки за изпълнител и надзор“, каза Борисов.

Коментари: 0