Борисов пита защо германците не искат оставки след атаката в Мюнхен

„Гранична полиция” разполагала с кораби в топ три на Европа

Борисов пита защо германците не искат оставки след атаката в Мюнхен

При ситуация, подобна на тази в мюнхенския търговски център от вчера, всички у нас ще питат премиера кога ще поиска оставката на един или друг министър, докато в европейските страни хората подкрепят ръководителите си. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който посети района на Малко Търново и Резово.

„Убитите са убити, ранените са ранени. Страхът и напрежението в европейските държави ще расте”, заяви премиерът и допълни, че Европа е показала, че е безсилна пред тероризма", допълни той.

По думите му полицията и военните полагат огромен труд, за да опазят границите на страната. "Нашето и тяхното призвание е да направим така, че българите да спят спокойно”, продължи Борисов и увери, че „Гранична полиция” разполага с кораби в топ три на Европа. "Тук се наблюдава цялата акватория”, каза още той. 

Главният комисар на МВР Георги Костов пък заяви, че към момента няма конкретна заплаха от терористичен акт у нас.

Премиерът подчерта, че България продължава да води балансирана политика като поддържа непрекъснати контакти на различни нива с турската държава и засега „успяваме да запазим това относително спокойствие”.

Коментари: 0