Борисов: Работим активно по въвеждане на електронното управление

Таванът на заплатите пречи за привличането на киберспециалисти в е-упралвението, посочи премиерът

Борисов: Работим активно по въвеждане на електронното управление
Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева
Премиерът Бойко Борисов обяви, че се работи активно по въвеждането на електронно управление, тъй като това ще облекчи гражданите и ще им даде повече възможности в онлайн пространството, предаде "Фокус".

"Работи се активно по въвеждането на електронното управление, стотици вече са възможностите по електронен път", коментира Борисов и допълни, че ако се отнасяме с толерантност към хакерите, не ни очаква нищо добро. Той посочи още, че най-големите централи в света са се върнали на механични пишещи машини. 

Борисов каза, че съвместно с министъра на финансите Владислав Горанов обмилят как да увеличат заплатите на киберспециалистите. Премиерът иска да премахне тавана на възнагражденията им, за да привлече квалифицирана работна ръка в министерствата. 

Според него новият бюджет го позволява, но не всяко министерство може да си позволи специалисти на такива заплати. "През електронното управление може петдесет човека да назначим на по-високи заплати. Дал съм на финансовия министър да мислят варианти, да може като проведем конкурса да вземем добри и качествени специалисти“, обясни министър-председателят.
Коментари: 0