Борисов се кандидатира за президент, ако има служебно правителство

Според премиера в оставка Слави Трифонов задължително трябва да направи редовен кабинет

Борисов се кандидатира за президент, ако има служебно правителство

Снимка: Красимир Свраков

Автор: Economic.bg

Ако има служебно правителство, Бойко Борисов ще влезе в президентската битка. Това стана ясно от думите на премиера в оставка, който отговори на журналистически въпроси пред болницата, от която днес го изписват след операция на коляното.

На въпрос ще влезе ли в президентската битка, лидерът на ГЕРБ отговори:

Естествено. Като отиде служебното правителство - да."

„Ако Слави не направи кабинет със 165 депутата, а почнат да шикалкавят, това са бъзливци. Не са отговорни хора и всички вкупом ще тичат при татко Румен да се бие вместо тях. Да видим“, каза още Борисов.

ГЕРБ започват преговори и ще търсят подкрепа от „Има такъв народ“ и „Демократична България“, каза още той и добави, че преговорният екип с партията на Трифонов ще включва Калин Вельов и Любен Дилов-син, които са били част от предаването му.

„Странно ми е как „Демократична, България”, уж дясна партия, са на практика най-левите в момента. Готови са без никакви претенции за нищо да подкрепят Слави Трифонов”, чуди се Борисов.

По думите му парламентът трябва да вземе решение за Националния оперативен щаб (НОЩ). “Да гласуват със същия състав ли ще е или с нов. Министърът за една минута може за подпише“.

„Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу“, така Борисов коментира отношенията си с лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Коментари: 0