Борисов заплаши полицейските директори с уволнения

Той даде срок от 1 месец, за подобряване работата на полицейските управления

Борисов заплаши полицейските директори с уволнения

Директорите на областните и регионалните полицейски управления, с високо потребление на незаконни цигари имат 1 месец, за да подобрят работата си. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на работна среща между тютюневите компании и органите нареда, които са ангажирани с борбата с незаконната търгивия с тютюневи изделия.

По време на срещата бяха представени данните за нивата на употреба на контрабандни цигари в различните региони на страната за четвъртото тримесечие на 2015 г.

„От графиката виждам кои директори могат да се сменят. Виждам точно тези дирекции, за които съм ти направил забележка, тук са с червено на моето листче“, коментира премиерът, като се обърна към Христо Терзийским, директор на ГД „Национална полиция“. Той подчерта, че вече ги е предупредил, че ще ги смени, ако не изпълнят изискванията.

Борисов коментира, че ще даде един месец срок на въпросните директори, като изрази мнение, че след поставения ултиматум те ще се справят. Премиерът посочи, че това означава да има повече хванати фалшив алкохол, захарни изделия и меса – фалшиви или контрабандно внесени.

От графиката стана ясно, че в областите Сливен, Пловдив, Хасково, Пазарджик и в някои други региони нивата на потребление на незаконни цигари са значително по-големи от средните нива за страната.

Коментари: 0