\"Ботев\" остава без собственици

Георги Самуилов и Румен Чандъров се оттеглят от ръководството и ще прехвърлят акциите на феновете

\
Собствениците на „Ботев“ (Пловдив) - Георги Самуилов и Румен Чандъров, ще се оттеглят от управлението на клуба и ще върнат акциите на феновете. Те обявиха това в писмо до медиите, в което изтъкват разочарованието си от действията на привържениците, които „нагнетяват напрежение“.

Проблемите между фенове и ръководство започнаха в края на август, когато спортно-техническото ръководство на "Ботев" представи новия треньор на тима - Николай Митов. Той наследи на поста подалия оставка миналата седмица Николай Костов. Още на първата тренировка феновете нахлуха и прекъснаха заниманието на играчите, а Митов заяви, че си тръгва.

"Оттеглянето ни ще е постепенно. Искахме и все още искаме нещата да се случват и клубът да върви нагоре – взехме лиценз за 2016-17 г., монтирахме осветление, доведохме нови футболисти и уважавани специалисти, работихме и по проекта за довършването на стадион "Христо Ботев", пишат в писмото собствениците.

Самуилов и Чандъров изтъкват, че ще дадат акциите обратно на феновете. "Изберете си спортно-техническо ръководство, треньори и т.н. И дано вашият модел да се окаже по-успешен."

Коментари: 0