Broadcom ще атакува Qualcomm с още по-висока оферта

Източници твърдят, че този път офертата ще е за около 120 млрд. долара

Broadcom ще атакува Qualcomm с още по-висока оферта
800 ~ 1 мин. четене
Broadcom планира да представи нова оферта за придобиването на Qualcomm, опитвайки се по този начин да увеличи натиска си върху американския производител на полупроводници да влезе в преговори. Този път финансовото изражение на предложението ще е по-високо – приблизително 120 млрд. долара, става ясно от информация на вътрешни източници, предава Reuters. 

Стъпката идва преди срещата на акционерите на Qualcomm, насрочена за 6 март, когато се предполага, че Broadcom ще се опита да повлияе върху избора на кандидати за борда на директорите. 

Новата оферта оценява Qualcomm между 80 и 82 долара за акция. За сравнение предходната беше за 70 долара за дял. Припомняме, че първоначалното предложение на Broadcom от 103 млрд. долара бе окачествено като потенциално най-голямото придобиване в света на технологиите. То обаче не отхвърлено от доставчика на чипове за смартфони. 

Засега няма коментар от страна на нито една от двете компании по повод слуховете за нова оферта. 

Евентуално поглъщане на Qualcomm ще разбърка силите на пазара на полупроводници, а амбициите на Broadcom в тази посока явно са сериозни. 

Ако бъде отправена новата оферта, трябва да се отбележи и още един акцент от картинката - в края на януари тази година Европейската комисия санкционира Qualcomm с огромна глоба от близо 1 млрд. евро за злоупотреба с господстващо положение на пазара. Впечатление прави, че това е поредната регулаторна финансова щета за компанията. 
Подкрепи Economic.bg