Брошурите с мечка и елен стрували 86 000 лева

Виновникът ще бъде намерен и наказан, заяви министър Ангелкова

Брошурите с мечка и елен стрували 86 000 лева

Снимка: архив БГНЕС

192 ~ 1 мин. четене
Рекламните брошури, в които се промотира лова в България със снимка на мечка, забранена от закона за ловуване, са стрували 86 000 лева. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова преди началото на втората годишна среща на Българския съюз по Балнеология и спа в Сандански, съобщи бТВ.

Както Economic.bg писа, на рекламните материали са използвани снимки на американски елен и пъстърва, които не се срещат у нас. Още по-скандална е снимката на мечката, тъй като ловът й е забранен от закона, освен в изключителен случай.

"Брошурите са изработени по проект по ОП "Регионално развитие", който е стартирал през 2009 -2010 г. Тогава са одобрени брошурите за всички видове туризъм от тогавашния отговорен зам.-министър с ресор туризъм Иво Маринов, ръководител на проекта е бил Владимир Туджаров. Това, което сме възложили не само за този случай е да видим по всички програми какви програми са изработени до момента, за да може това, което е направено да се използва", уточни Ангелкова.

Тя обясни още, че заради неадекватния си вид брошурите са били пренесени в склад в Божурище. "Не знам кой ги е извадил от там и защо, но виновникът ще бъде намерен", предупреди министърът.

Подкрепи Economic.bg