\"Булгаргаз\" вече подава гориво към \"Овергаз\"

Клиентите на компанията няма да останат без отопление

\

"Булгаргаз" започна да подава природен газ към клиентите на "Овергаз" от 00.00 ч. на 1 януари, съобщава Нова тв.

Късно снощи беше подписан договор между частната компания и държавното дружество за доставки на синьо гориво за януари. Това стана, след като "Овергаз" изпрати писмо до обществения доставчик, че предвид извънредната ситуация се нуждае от помощ, за да не останат 200 хиляди българи на студено през първия месец на годината.

Вчера следобед се проведе среща при премиера Бойко Борисов с ръководителите на държавни енергийни предприятия и на "Овергаз". На нея стана ясно, че все още няма потвърждение за доставка или отказ от доставка на заявените от „Овергаз Инк." количества природен газ от 1 януари 2016-та година. И до момента от „Газпром Експорт" не са изпратили официално известие, че предстои спиране на синьото гориво за българската компания. Нещо повече – в договора за доставка на газ между двете компании липсва фигурата на Балкански диспечерски център в София, който разпространи новината за нулеви доставки, съобщиха от пресцентъра на "Овергаз".


"Очаквам през следващите десет дни да се намери решение. Ние можем да гарантираме на българските граждани, че ще им доставяме газ през "Булгаргаз" на цените, които са договорени", увери премиерът.

Коментари: 0