„ЧЕЗ Електро България“ има нов изпълнителен директор

Димчо Станев заема поста на Кремена Стоянова, която излиза от управлението

„ЧЕЗ Електро България“ има нов изпълнителен директор
Автор: Александра Сотирова

Дружеството „ЧЕЗ Електро България“ има нов изпълнителен директор от 1 ноември тази година. Димчо Станев заема поста на Кремена Стоянова, която излиза от управлението на компанията, съобщиха пред Economic.bg от „ЧЕЗ Електро България”.

Той вече е председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на дружеството.

Димчо Станев е част от екипа на „ЧЕЗ Груп” в България през ноември 2012 г., когато заема позицията Директор „Обслужване на клиенти“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Той е магистър – инженер „Електроника и автоматика“ и магистър „Банки и финансов мениджмънт“ от Технически университет – София. Има 18-годишен опит във финансовата сфера в областта на системния анализ, ръководство на  организацията на банкови дейности, управление на бизнес процеси и процедури, проекти и клонове на голяма международна банка. Професионалният му опит е свързан и с ръководството на продажби, глобално бизнес обслужване и управление на клоновата мрежа на лизингова компания.

Структурата на „ЧЕЗ Груп” в България включва електроразпределителното дружество „ЧЕЗ Разпределение България” АД, компанията за обществено снабдяване с електроенергия и лицензиран търговец „ЧЕЗ Електро България” АД и лицензирания търговец на електроенергия „ЧЕЗ Трейд България” ЕАД.

Коментари: 0