Демократите поискаха спецпрокурор да разследва Тръмп

Президентът се оплака от несправедливо отношение, особено на медиите

Демократите поискаха спецпрокурор да разследва Тръмп
748 ~ 1 мин. четене

Проблемите на Доналд Тръмп с политическите му опоненти през последните дни се усложняват. Демократите в американския конгрес призоваха за по-съществени действия срещу президента на Щатите.

Последното предложение на демократите е да се създаде независима комисия и да се назначи специален прокурор за разследване на връзките между хора от кампанията на президента Доналд Тръмп и Русия, предаде dpa.

„Републиканците не вършат работа си да търсят отговорност от президента републиканец", отбеляза Илайджа Къмингс, един от влиятелните демократи в Комисията по надзор в Камарата на представителите и призова Конгреса да създаде независима комисия и да възстанови доверието в разследването и неговата прозрачност.

Исканията от страна демократите е свързано със съобщенията, че Тръмп е поискал от директора на ФБР Джеймс Коми, когото впоследствие уволни, да прекрати разследване срещу уволнения неотдавна съветник по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин.

Комисията по разузнаването поиска Коми да свидетелства, а сегашният директор на федералното бюро Андрю Маккейб да изпрати всички бележки и записки, подготвени от Коми относно разговорите, които той е водил с високопоставени служители в Белия дом и Министерството на правосъдието, свързани с разследването на руската намеса в президентските избори.

От своя страна американският президент Доналд Тръмп изрази недоволството си, че към нито един от президентите в историята на САЩ не са се отнасяли „по-несправедливо“, съобщи  AFP.  „Вижте начина, по който се отнасят с мен напоследък. Особено медиите. Към нито един политик в историята, и аз казвам това с голяма увереност, не са се отнасяли по-лошо и по-несправедливо“, заяви Тръмп.

Подкрепи Economic.bg