Десет места, които да посетите през 2019 г.

Те са препоръчани от Architectural Digest

Десет места, които да посетите през 2019 г.

Снимка: Pixabay

Къде трябва да планирате пътуване през 2019 г.? Екипът на Architectural Digest подбра места, които празнуват големи юбилеи и други културни събития. Специалистите са се консултирали с експерти в областта на туризма за нововъзникващите дестинации и так аса съставили списъка.

Вижте Топ 10:

1. Матера, Италия


Този град в Южна Италия, известен със своите саси (пещерни жилища), прави огромно завръщане. В продължение на десетилетия пещерите бяха необитаеми и нехигиенични, но през последните няколко години предприемачите започнаха да ги възстановяват и да ги превръщат в уникални хотели. Коронован за 2019 г. като Европейска столица на културата, Матера ще бъде домакин на динамичен списък със събития през цялата година. За церемонията по откриването на 19 януари серия от маршируващи групи от района на Базиликата и в цяла Европа ще дефилират през улиците на града, за да поставят началото на целогодишните тържества.

2. Агора, Индия


Догодина ще бъде завършена реставрацията на величествения Тадж Махал, която изглаждане на блестящия мраморен купол и кулите, които бяха скрити от строителни скелета в продължение на месеци. Ако искате да го видите в целия му блясък, планирайте посещение между ноември и март, преди сезона на мусоните.

3. Берлин, Германия


2019-а отбелязва две важни годишнини за Берлин: стогодишнината на Баухаус и 30 години от падането на Берлинската стена. За да бъдат отбелязани те, още в началото на годината ще се проведе Bauhaus Festival в Академията на Кюнст в периода 16-24 януари. Известният архив "Баухаус", който показва мебели и различни дизайни от най-значимите специалисти от училището, в момента се обновява, и в едно временно пространство ще се намират експонати за стогодишнината. Заслужава си да посетите някои от местата в Берлин на Bauhaus, които са част от списъка на ЮНЕСКО за културно наследство, включително известната къща Миес ван дер Рое, построена през последната година на Bauhaus

4. Петра, Йордания


Ако това чудо на древния свят още не е в списъка ви с пътешествия, то трябва да бъде. В началото на следващата година е предвидено да отвори Мезей "Петра", разказвайки историята на това вълшебно място.

5. Лихтенщайн


Тази малка сухоземна държава, граничеща с Австрия и Германия, не е в списъка ви? Сега може е моментът да я добавите, тъй като нацията ще отпразнува тристагодишнината си с празненства. Откриващото парти за годишнината е на 23 януари, специална изложба в Landesmuseum ще бъде открита през февруари и много други събития ще последват до края на годината.

6. Арл, Франция


Доскоро Ван Гог беше единствената претенция за слава на провансалския град, но сега вече има мащабен нов център за изкуство, известен като LUMA Arles. Комплексът, разположен в бивш промишлен обект, се отваря на фази, а през 2020 г. завършва неговият последен етап - блестящата кула на Франк Гери. Помислете дали да отидете през 2019 г. да бъдете сред първите, които ще видят новия Арл. Новата сграда на École Nationale Supérieur de la Photographie ще бъде открита през септември 2019 г., през декември ще бъде открит повторно музеят Museon Arlatan.

7. Замбия


Сафари експертите казват, че непременно трябва да видите Зим (Зимбабве) и Зам (Замбия). "По-малко известна от съседите си на юг, Замбия е невероятен скъпоценен камък за всеки, който търси преживяване на сафари", казва Елизабет Гордън, съучредител и главен изпълнителен директор на луксозния сафари оператор "Extraordinary Journeys”.

8. Сао Паоло, Бразилия


Макар да е далеч и полетите да са доста скъпи, веднъж стигнали тук, ще откриете процъфтяваща художествена и дизайнерска сцена, която доказва, че градът не е само бизнес център.

9. Тбилиси, Грузия


Винаги преди останалите, Антъни Бурдейн нарече Грузия "място, което трябва да посетите абсолютно, ако му дадете шанс" в епизод на Parts Unknown от 2017 г. И сега, изглежда, всички останали откриват това място.

10. Савана, Джорджия, САЩ


Вторият по големина град в щата Джорджия може да е известен със своите очарователни площади и плачещи върби, но този голям малък град също е гореща сцена на съвременния дизайн, благодарение на Колежа по изкуство и дизайн (SCAD), който отпразнува 40-годишнината си през 2019 г.

Коментари: 0