Deutsche Bank изненада с положителни резултати за тримесечието

Подробности за резултатите ще бъдат обявени в сряда

Deutsche Bank изненада с положителни резултати за тримесечието

Снимка: Deutsche Bank

360 ~ 2 мин. четене
Deutsche Bank изненада инвеститорите, като публикува три дни по-рано финансовите си резултати за първото тримесечие. Германската банка очаква печалба преди данъци от 206 млн. евро и нетен финансов резултат от 66 млн. евро. Резултатите са над пазарните очаквания, съобщава Reuters.

Очаква се приходите да бъдат 6.4 млрд. евро (доста над очакванията за 5.7 млрд. евро), а провизиите за кредитни загуби да бъдат 0.5 млрд. евро.

Междувременно коефициентът на общия капитал от първи ред (CET1) на Deutsche Bank е 12.8% в края на тримесечието, което е по-ниско от 13.6% в края на годината. Според доклада спадът включва отрицателно въздействие от 30 базисни пункта от ревизираната рамка за секюритизация и 40 базисни пункта, причинени от пандемията Covid-19.

Deutsche Bank заяви, че ще даде пълни подробности за резултатите, както е планирано в сряда.

Анализаторите очакваха банката да отчете нетна загуба през тримесечието.

Акциите на банката нараснаха с 8.3% в ранната търговия във Франкфурт в понеделник.

Финансовата институция заяви, че също така е малко вероятно да достигне целта си за ливъридж за 2020 г. от 4.5% без регулаторни корекции в изчислението на коефициента.

Тя потвърди другите си финансови цели, включително за коригирани разходи за 2020 г., без такси за трансформация и възстановими разходи от 19.5 млрд. евро.

Банката вече предупреди миналия месец, че въздействието на епидемията от коронавирус може да повлияе на способността й да изпълни финансовите си цели, тъй като претърпява значително преструктуриране след години на загуби.

Миналата година Deutsche отчете загуба от 5.7 млрд. евро, пета поред, тъй като цената на последния опит за преструктуриране се отрази на печалбите.

До избухването на коронавируса в Европа нещата вървяха добре за банката тази година. Акциите й започнаха да нарастват, успешно издаде рискова облигация, възвърна пазарен дял в Германия и добави нов топ инвеститор.
Подкрепи Economic.bg