„Девин“ дарява над 100 000 бутилки вода на Българския червен кръст

Количествата са предназначени за медицински персонал на болници в цялата страна, доброволци на хуманитарната организация и за самотни хора

„Девин“ дарява над 100 000 бутилки вода на Българския червен кръст

Снимка: Девин

936 ~ 1 мин. четене

Компанията за бутилиране на вода „Девин“ ЕАД дарява над 100 000 бутилки от 0.5 л минерална и изворна вода DEVIN на Българския червен кръст (БЧК). Дарението е на стойност над 53 000 лева. Количествата са предназначени за болнични заведения в страната, доброволците на хуманитарната организация, както и в подкрепа на самотни хора.

От БЧК ще разпределят и доставят продуктите в зависимост от нуждите на организацията по време на извънредното положение в страната. От началото на годината „Девин“ ЕАД е дарила на БЧК повече от 130 000 литра бутилирана вода за над 114 000 лева в помощ на населението.

Осем са болниците, които имат належаща нужда от бутилирана вода в момента по данни на БЧК. В София това са Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания, Втора и Пета Многопрофилна болница за активно лечение, Университетска многопрофилна болница за активно лечение Царица Йоанна – ИСУЛ. Вода е осигурена още и за лечебни заведения в Пловдив, Пазарджик, Пещера и Смолян.

Инициативата на „Девин“ с БЧК е част от общоевропейските усилия на групата Spadel за осигуряване на помощ за справяне с епидемията от коронавирус. В съвместен план за солидарност всички дружества на компанията в Белгия, Холандия, Люксембург, Франция и България ще дарят през април общо над 600 000 бутилки вода.

„Девин“ има дългогодишни традиции в корпоративната социална отговорност в България с особен фокус върху региона на град Девин. В края на март бутилиращата компания дари необходимите средства на община Девин за закупуването на апарат и тестове за COVID-19 за местната болница.

Подкрепи Economic.bg