Devin дари още 23 тона вода за Перник

През последните две седмици Devin е предоставила близо 80 тона вода за Перник за над 61 000 лв.

Devin дари още 23 тона вода за Перник

Снимка: Devin

Devin дари още 23 тона натурална минерална и изворна вода на Българския Червен кръст (БЧК) в бутилки от 1.5 л в подкрепа на жителите на община Перник. С това компанията се нарежда сред най-големите корпоративни дарители в кризисната ситуация, като само през последните две седмици е предоставила близо 80 тона минерална и изворна вода на стойност над 61 000 лева.

Кризата в Перник продължава вече трети месец. За бедствената ситуация има и задържани – министърът на околната среда и водите Нено Димов, бившият областен управител Ирена Соколова и отстраненият управител на ВиК-Перник Иван Витанов.

Нено Димов е обвинен в умишлена безстопанственост, причинила водната криза в Перник. Според прокуратурата отговорността за определянето на нивата на язовир „Студена“ е изцяло отговорност на екоминистъра, който слага окончателно подписа си всеки месец при тяхното определяне. Държавното обвинение смята, че той не може да се оправдава с това, че не разбира от язовирни нива и че експертите му са го подвели.

Коментари: 0