DHL инвестира в нов оперативен център в Турция

От компанията очакват онлайн търговията да продължи своя възход и през 2021 г.

DHL инвестира в нов оперативен център в Турция

Снимка: Unsplash

636 ~ 1 мин. четене

Германският логистичен гигант Deutsche Post DHL Group, който има 550 000 служители по цял свят, ще затвърди своето силно присъствие на турския пазар, като продължи да инвестира в страната, съобщи изпълнителният директор на компанията.

Инвестираме 135 милиона евро в изграждането на високо усъвършенстван оперативен център на новото летище в Истанбул. Готови сме да развиваме бизнеса си в Турция и вярваме, че имаме чудесна възможност да подкрепим компаниите в страната да растат и да увеличат износа", заяви Франк Апел пред турския оператор Bloomberg HT.

„Определено ще продължим значителните си инвестиции през следващите години и ще имаме повече сервизни центрове и нови складове“, добави той.

През второто блокиране, на което станахме свидетели заради коронавируса, хората не спряха да поръчват стоки онлайн. Това доведе до огромен скок в обемите на електронната търговия, коментира Апел по повод влиянието на COVID-19 върху икономиката. Според него тенденцията към силно развитие на електронната търговия ще продължи и през 2021 г.  

Апел също заяви, че е оптимист по отношение на процеса на разпространение на ваксините и допълнителното положително въздействие, което ще има върху световната икономика.

Фармацевтичните компании ще разширят допълнително производствения си капацитет и заедно с фармацевтичната индустрия сме добре подготвени да разпространяваме ваксини в световен мащаб. Вярвам, че много хора по света, включително Турция, ще имат достъп до ваксини до края на лятото и вероятно туризмът също ще започне отново през лятото. Оптимист съм, че трябва да видим нормализиране на живота през втората половина на годината, каза Апел.

Той обаче не беше такъв оптимист в началото на месеца, когато обвини правителствата по света, чe нe ca ce пoдгoтвили aдeĸвaтнo зa пycĸaнeтo нa вaĸcинитe, oбвинявaйĸи зaбaвянeтo нa paзпpocтpaнeниeтo в липcaтa нa мecтни peшeния зa cъxpaнeниe и дocтaвĸa.

Подкрепи Economic.bg